Friday, December 2, 2011

15 Penyakit Ganjil Di Dunia

Berikut merupakan 15 penyakit ganjil di dunia yang yang telah dikongsikan dalam Odd Stuff Magazine.com. Penerangan ringkas setiap penyakit telah ditambah untuk memudahkan pemahaman pembaca.

1. PORPHYRIA - THE VAMPIRE DISEASE

Porphyria adalah penyakit yang jarang berlaku diturunkan melalui keluarga, di mana satu bahagian penting hemoglobin dipanggil heme, tidak dihasilkan dengan betul. Heme juga ditemui di myoglobin, protein yang terdapat dalam otot tertentu.


2. TREE BARK SKIN DISORDER

Penyakit pada kulit manusia yang menyerupai kulit pokok kayu.

3. LION FACE SYNDROME

Leontiasis Ossea juga dikenali sebagai leontiasis atau muka singa adalah satu keadaan perubatan yang jarang berlaku. Dicirikan oleh pertumbuhan tulang muka dan tengkorak yang terlalu cepat.

4. PROGERIA

Satu keadaan tidak normal luar biasa dengan tanda-tanda seperti penuaan lebih awal (uban, kulit berkedut dan keadaan membongkok) pada seorang kanak-kanak.

5. WEREWOLF SYNDROME

Hypertrichosis (juga dikenali sebagai Ambras Syndrome) adalah jumlah pertumbuhan rambut pada badan yang tidak normal. Dalam banyak kes hypertrichosis, ia telah digelar secara tidak rasmi sebagai Werewolf Syndrome. Terdapat dua jenis hypertrichosis: generalized hypertrichosis, yang berlaku di seluruh badan dan localized hypertrichosis, yang terhad kepada kawasan tertentu. Hypertrichosis boleh terjadi sama ada kongenital (hadir pada masa kelahiran) atau yang diperoleh di kemudian hari.

6. PROTEUS SYNDROME

Proteus Syndrome adalah satu keadaan yang jarang berlaku yang juga boleh dikategorikan sebagai gangguan hamartomatous. Ia adalah satu penyakit yang kompleks dengan penglibatan pelbagai sistem dan kebolehubahan klinikal yang hebat. Keadaan ini dicirikan oleh pelbagai luka kulit dan subcutaneous (di bawah kulit), termasuk kecacatan vaskular, lipomas, hyperpigmentation (keadaan kulit lebih gelap) dan beberapa jenis tanda lahir/tahi lalat.

7. NEUROFIBROMATOSIS

Kumpulan gangguan yang diwarisi di mana tumor bukan kanser tumbuh di beberapa saraf yang mungkin termasuk saraf pendengaran.

8. POLYDACTYLISM

Polydactylism atau mempunyai satu atau lebih jari tangan atau kaki, mungkin kelainan yang paling biasa ditemui ketika lahir. Polydactylism dilaporkan dalam kira-kira 2 setiap 1000 kanak-kanak. Insiden sebenar mungkin lebih tinggi kerana kes-kes kecil tidak selalu dilaporkan. Walaupun polydactylism boleh dilihat bersama-sama dengan kecacatan kelahiran lain, majoriti kes-kes tidak dikaitkan dengan apa-apa keabnormalan fizikal yang lain.

9. ELEPHANTIASIS

Elephantiasis atau penyakit untut adalah penyakit yang dicirikan dengan penebalan kulit dan tisu asas, terutamanya di bahagian kaki dan alat kelamin lelaki. Dalam beberapa kes, penyakit ini boleh menyebabkan bahagian badan yang tertentu, seperti skrotum, membengkak dengan saiz bola lisut atau bola keranjang. Penyakit ini banyak berlaku di Asia dan Afrika.

10. ARGYRIA

Argyria adalah keadaan yang disebabkan oleh pendedahan yang tidak wajar kepada bentuk kimia unsur perak, habuk perak, atau sebatian perak. Gejala argyria yang paling jelas ialah kulit menjadi biru atau berwarna biru kekelabuan. Argyria boleh dibahagikan kepada generalized argyria (seluruh bahagian) atau localized argyria (bahagian-bahagain tertentu sahaja). Argyrosis adalah keadaan yang berkaitan dengan mata.

11. TRICHOTILLOMANIA

Trichotillomania ialah keguguran rambut daripada tindakan berulang kali menarik atau memintal rambut sehingga ia putus. Pesakit tidak dapat menghentikan tingkah laku ini walaupun rambut mereka menjadi semakin nipis.

12. CUSHING SYNDROME

Cushing Syndrome adalah gangguan yang berlaku apabila badan anda terdedah kepada tahap hormon kortisol yang tinggi. Ia juga boleh berlaku jika anda mengambil terlalu banyak kortisol atau lain-lain hormon steroid.

13. NECROTISING FASCIITIS

Necrotizing Fasciitis biasanya dikenali sebagai 'penyakit makan daging' atau 'sindrom bakteria makan daging'. Ia adalah satu jangkitan dalam lapisan kulit dan tisu subcutaneous.

14. FIBRODISPLASIA OSSIFICANS PROGRESSIVA

Fibrodysplasia Ossificans Progressiva adalah satu gangguan di mana tisu otot dan tisu perantara seperti tendon dan ligamen secara beransur-ansur digantikan dengan tulang (ossified), membentuk tulang di luar tulang rangka (tulang rangka tambahan atau tulang heterotopic) yang mengekang pergerakan. Proses ini biasanya menjadi ketara semasa zaman kanak-kanak, bermula dengan leher dan bahu dan berterusan ke bahagian bawah badan yang lain.

Dan yang terakhir...Sepatutnya penyakit ini tersenarai bersama penyakit-penyakit lain di atas tetapi lain penerangan yang ditemui.

15. LAMPREY DISEASE

There Is No Such Disease!
It is not a real disease; a lamprey is a water-bound parasite that latches on to fishes. The picture on the Internet - with a guy who has a mouth as his eye - is actually just a lamprey's mouth Photoshopped into his eye socket.
http://itsmesaiful.blogspot.com/2011/12/15-penyakit-ganjil-di-dunia.html    credit to this blog..

Wednesday, October 26, 2011

::..PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA..::

Asas 5 jari

 
Jari telunjuk : usus
 
Jari tengah : Jantung
 
Jari Manis : Imuniti 
 
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang



1. Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik.perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

2. Seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita.kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur,keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

3. Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tgn masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

4. Selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.

5. Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada
urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

6. Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan,sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau
tekanan dalam kehidupan sehariannya.

7. Seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita. cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna
anda mengalami hormon yang tidak seimbang.

8. Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang
sihat..insya allah...

9. Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit, tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang..

Wallahua'lam..

~MORAL: JAGALAH KESIHATAN KITA..IA ANUGERAH YANG
TIDAK TERNILAI DARI YANG MAHA ESA

Thursday, October 20, 2011

COUPLE moden VS COUPLE Lapok...

ASSALAMUALAIKUM.....

Hi all readers....today i really NEED to ask all of u about COUPLE......why??? WHY???
yesss...i know...that sound stupid....BUT before i sleep last night...
that's walking in my MIND...
ok...let me TELL u bout COUPLE zaman  MODEN n LAPOK ....

COUPLE LAPOK vs MODEN.....
ok....kenapa aku cakap COUPLE lapok niyh??? ...opsss..BKN sebab couple orang zaman2 dahulu or zaman mak-mak korang dulu OK....tuh sume korang PON taw beza laaa kan...jauh gilerr r beza....
FIRST,
lau korang couple xpegang tgn or watever....thats mean COUPLE lapok...WHY?? yes...good question...
lau korang nak taw kenapa ...OK...try korang ckp kat mane COUPLE yang ngetop2 tuh..
"eh,korang niyh xley ke xpegang2 tgn??"
try laaa korang tnye camtuh...confem....diowg jawab lek...
"alaaaa..rilekss laa...ko niyh idup zaman bile hah!??"confemm ko lek kne soal...
so....
tuh laaa COUPLE moden ...LAU korang couple xpegang tgn jekkk ...di anggap COUPLE lapok pulak...
LOL..btw...
p/s-TO all girls outside.....u have to watch dis video....its good for urself...



OPPPPSSSSSSSSssssss......SORRY...xde niat nak BERCERAMAH...aku pon sentap sebenor nyerr tgok vdeo niyh..,HAHAHAHAHA...

SECONDLY , 

korang yang couple tuh mesti taw KISS...alaaaa...berciom..haaa korang taw kan?? 
"LOVE BITE" lau korang nak taw asal aku mention niyh...YELA...diowg yang lau COUPLE tp xwat
LOVE BITE or KISS mesti dianggap LAPOK nyer couple laaa...lau xcaya...tnye laaa diowg yang couple or urself...
BUT not all person in this world can admit it just like that...
taw lakk malu kan? kan? 

to me...it was STUPIDDD!

THIRDLY,

OVERNITE..okkk..not to all COUPLE laaa ...tp secara MAJORITI...rmai yang couple...
IF korang yang xpernah OVERNITE tuh ...pon dianggap couple LAPOK...
its hard to believe..rite??rite?
BUT..u have too.. WHY ?? YES...becoz, lau korang yang x OVERNITE tuh...konon nyerr
xley laaa nak lepak n asmaradana ngn BF/GF...well..it sounds STUPID ...but this is REAL...

FOURTH,

next,after THAT , absolutely ...u already sampai ke tahap yang melampau...THATS mean...Smpai ke BILIK TIDUR...but this one ..i believe...NO ONE will ask this question to others....COZ...its really sensitive to PEOPLE yang ngah warak sgt COUPLE...believe me...! KORANG sndri PON TAW...lau x sampai ke bilik tidur tuh...BF/GF anggap laaa korang niyh BF/GF xjujur n xsayang laaa.....LOL
stupiddddddddd !.....rite?...ermmm..tuh laaa COUPLE MODEN...

FIFTH,

last one is SEKS, korang sendiri taw kan couple zaman sekarang especially GIRL....
REALLY stupid..coz bertindak without thinking....
SAYANG laa konon....N then XDE DARA...n to guy outside...MANY OF them already out OF LIMIT
and not have their TERUNA anymore... WELL.. it was real......
OHH...why SEKS??? ok...if u want to know why i said it...OK...let think bout it...
mcm yang aku cakp kat ats niyh...lau x BUAT seks ngn pasangan ,BF/GF will think that u dont love him/her anymore.....sO ,Niy laaa NAMA NYERR couple moden....


so , COUPLE MODEN = NAFSU semata-mata...
COUPLE LAPOK = is the real LOVE that u have to find....

BIAR LAPOK...ASAL bahagia....OK....
APE YANG AKU CAKAP KAT ATAS NIYH..ADALAH BERDASARKAN CERITA KAWAN AKU SENDIRI....TAKDE COPY MANE2..
THANKS FOR SPEND UR TIME WITH ME..



















Wednesday, October 19, 2011

perasaan LARI dari hati

assalamualaikum...
hari nik cik LALAT tol2 xde mood laa....sakit aty lau nak pikir ngn MOOD niyh sebenarnyerr...
kadang2 lau dipikirkan ..MOOD niyh ley wat GILA gak kan????
kang xpsai2 GRADUATE kat TANJUNG RAMBUTAN.....
BUT we have to face it ALL the time...


PERASAAN aku hari niyh ibaratkan mcm ANJING ngn KUCING laaa...xley nak BERSATUPADU langsung.....YELAAAAAAA...... mane tak nyer...aku nyer PERASAAN ckp BENCI...tapi..lam HATI duk ckp...SAYANGGGGG jek...mcm mne tuh?????
alaaaaaa...KONON xnak ngaku laaa...(amboihhhh ayat aku...! bkn main lagi ..)

ari niyh cik LALAT rasa nak nangis pon ade..tapi nak wat mcm mne kan...dah NASIB laaa perasaan mcm niyh....OOOOOPPPPPsssss...mesti korang INGAT cik LALAT putus cinta ke apehh kan? kan? (alhamdulilahhh ...kiteorg OK lagi..doakan laah kekal..)
haaaa...so lau korang pikir camtuh,,,,,KORANGGGGG silap laaa...CIK lalat just nak share jekkk...atleast ley dapat kepuasan bila cakap SORANG-sorang SAMBIL post ENTRY niyh..HEHEHHEE....

ermmmm mehh tgokk muka cik LALAT yang perasaan MCM lalat dah niyhhh...:-


OK laaa.stakat niyh jelaaa cik LALAT share ngn koranggg ...THANKSSS SUDI JENGUKK entry niyh...lau rajinn bebel la sikit kat bwah yepppp...


Monday, October 17, 2011

sampai KUBUR Ponnn STILL nak mengumpat ke ?

assalamualaikum...

hyee all readers.....
today ..i nak kasi share siket kat korang sal mende NIYH......





ONE DAY...sorang mak cik niyh  meninggal ...ARWAH laaa ...mase tuh kat umah arwah niyh...time tuh gak mase  dah siap mandi n kapan mayat tuh...n mayat tuh tol2 ade kat depan mata aku laaa..n belakang aku lak ade 2 or 3 org mak cik2....aku bkn laa nak nyibuk sal diowg ..n aku pon bukan laaa knl sgt si ARWAH  niyh...TAPI ...at least aku datang " MELAWAT " n kasi laa hormat tuh kan? KAN? kan?? am i rite ???

SO ??? ape yang aku musykil gilerr sal mak cik kat belakang aku niyh sebab diowg MUKE jerr tunjuk hormat ...pas2 tunduk2..ingat kan menangis or kesal ...BUT uunfortunately... duk
MENGUMPAT upe nyerrrr ....FUHHHHHHHHH...nak wat cam ne kan?? mmg ADAT kot orang tua niyh....

OR mende niyh sume bkn mengumpat ????niyh ape yang aku dengar laaa diowg cakap...


mak cik 1 : arwah sakit ape ?
mak cik 2: ntah laaa ...dah lama aku dgr dye niyh sakit...
mak cik 1: aku pon ade dgr jugak dulu...tuh laaa ...dengar cite dye niyh sakit sebab kne sihir ngn org..
mak cik 2 : laaa yeke???(MATA TERBONJOL )...mane kau dgr sume niyh ??
mak cik 1: ade laa aku dgr...sebb tuh laa dye niyh dah lame sakit..tngu mase je laaa...
mak cik 2: patut laaa...


OKKKKKKKK..... ape korang ase???
tuh sume mengumpat or BERSEMBANG or mengutuk?????

aku pon dah xtaw nak ckp camne agy dah...tapi ...
ABG NABIL raja lawak tuh ade cakap....
LU PIKIRLAAAAAA SENDIRI !


Thursday, October 13, 2011

lawak bodoh smpai ke NAMA ORANG ??

ASSALAMUALAIKUM........


ape pendapat korang eakk ngn jokes kat bawah niyh???




Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas m...emperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”.

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.


Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…”.

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”



so??? ape pndapat korang....???


aku saje jekk nak share...

Monday, October 3, 2011

KEtoyolan KEperangaian..

hahahahaaa...ari ni aku nak kasi citaa sama korang sume....
pasai AAAAAPPPAAAAAAAA??? ha....
PASAI aku laaaa kan....takkan sal korang lakkk..
jgn tnye KENAPA melayu sgt bahasa MALAYSIA aku niyh....
maklum laaa.. teringat la pulakk mase BELAJAR tatabahasa kat skool 
dulu.......

OPSSSS...lupe lakk nak bg salam...ehem2...
ASSALAMUALAIKUMMM for ALL readerrrssss ..








mehhhhh sini aku nak start ....bru JEKK teringat cite sal niyhh...rase klakar sgt2..
mgu lpas aku niyhh STUDY laaa tok MID TERM ....2 subjek jek...
but ..aku niyh jenis suke study last minute...HOHOHOHO...
SO...aku BELAJAU smpai subuh....HAAAAAAA...


YANG nak dijadikan CERITE NYERRRR...

aku niyh PENAKOT sikit..hehehe...
tambah2 lak mase tuh ..dak2 laen lam umah niyh daa tdo...


JENG...... JENG.....JENG..JENG...

hahahaaa...(sumpah lawak nak ingat balik..)
malam tuh lam kol 2 or 3 pagi camtuh laa....
kat blik niyhhh senyaapppp jerp...yela...sume dah tdo kan...
aku terus...dann terus..belajau....tapi lam masa YANG sama...
aku dengar org bukak pintu depan... nak cakap mber2 aku..sume ada kat blik ...DAH tidooooooo..


PASTOOOO kan? kan? kan?? hahahhaa...ley wat drama aku ase niyh..
aku CUAK giler mase tuh...+ MENGELUPOR...MENGELABAH LAAA ....
naseb laa fon aku ade agy kedit mase tuh...
SEBAB TAKOT SGT2...aku COL LA member aku yang blik kat sebelah...hahahahahahaha
suh dtg kat blik aku...kat sebelah JE pon....
AKU CITE R KAT DYE KAN............bla..bla..bla...DYE pon muke dah jadi cuak....HAHAHA
PAS2...kiteorg DUK kat blik aku DIAM2...maklum laa...KETAKUTAN kan....

HAAHHA....n then...lam 2 or 3 minit cmtuh..aku kiteorg dgr lagi pintu tuh ade org bukak..n ade org masukk...
kwn aku bernaikan dri la....menanya sape tuh kan??? ...yang aku niyh PULAKKK...SIAP mengalirkan air mata KETAKUTAN aku...HAHAHHA..

LASTLLYYYYYYYYY..........
kawan aku yang ngah tdor xd...yang MENYAHUT....dye cakap dye haus ..TRUN kat lobi bawah...nak amik AIR.....perghhhhhhhhhhhhh...GEMPAKK punyer takut WEYYY.....
(( tarikk MASUK balik air mata aku....HAHAHAA...)))


hahahahaha...LAW jadi kat korang...KORANG pon mesti cuak kan..?? kan??....so ..AKU NASIHAT KAN KORANG...fon korang tuh mesti laaa kne ade TO4 yerrrrp...HAHAHAHA..
senang nty ..contact sape2... :P

Saturday, October 1, 2011

MAT SALLEH bagga ngn bahasa MALAY...

ASSalamualaikum.


........YEAYYYY...dapat update ! dapat update ! hehehehe..
dah lame xUPDATE NIYH........ maklum laaa busy sgt ngn exammm.....HUH..alhamdulilahhhh aku boley jawab sume ....( xSIA-sia aku tdo lambat TIAP2 ary..)......


jummmm AKU kasiii cite SIKIT sal title entry AKU yang korangg tgokk kat ats tuh..........KORANG mesti tertanya2 kan? kan?.....


welll..ape ape PON..aku nak korang layanzzz lu VD nie...






      


haaaa...dahhh tgokk???? aku respectt dye niyhh ...walaupon serabut JEKKK dye sebut...p JELASSS LAA jugak certain part..hehhee....kan? kan? dakk kelate ...korang kne ajar dye niyhh agy ...ek....






   








  niyh laaa...GIGI PUTIH...dye niyhh femusss gak ngn PANDAI n fasih cakap melayu...WELL....
aku bangga mendengar...








     nexttt...korang tgokk  lakkk kawn pada BEN BRADSHAW NIYH...hehehe...diowg niyhhh....mmg hebat...

haaaaa....tok korang sume....setakat niyh jelaaaa enty niyh...so...terjawab laa persoalan tentang entry niyh kan????? KAN? kan? hehehehe



sje nakk share ..lau korang dah taw xpe..aku nak share gakkk....HUHUHUHU



 

Sunday, September 25, 2011

ROTI boy vs ROTI bun...

 assssalaaaamualaikummmm.............

yesssssss.......CONGRATSSSS to u guys coz sudi membaca this ENTRY....ok...tanpa melengahkan masa lagi ...let me tell u first, why i mention about ROTI ! ROTI ! ROTI !.....(kuat makan tol la budak niyhh..)...but it so k...MEME kenyateeeerrr a.k.a kenyataaan  pon....(KECEK kelate..)..for reader who are from KELANTAN...sorry if salah ...HAHAHAHA...

AMBOI... bnyak nau ko bebel....cepat laaa ckp knp mention sal roti...????!!! .....okOKoKOkoK....hehee....
aku MENTION sal roti niyh sebab aku SUKA dua2 roti NIYH...so nak share laa ngn korang...AHAHAHAHAH....( niyh kan entry aku..so ..ikot suka aku laaa )..

hahahahahaaahhaha....( sukaaa bebenor...) ..maklum laaa tension nak mid term mgu niyh...adoiii...
PREPARATION mood...ahaks...

so ..pada korang x penah nak lihatt ROTI ! ROTI ! ROTI sekalian yang aku minati ini....ANDA boleyyy....lihat BAWAH sini.............................tetttttt..........


 

niyh laaa roti BOY......nmpakkkk x???? x nmpakkkk ke??? nak mati r too.......aku suka roti niyhh sebab RANGGUP.........
niy name nyerrr ROTI BUN ....or org ganu panggil ...ROTI PAUNG..hahaha..
TP SERIOUSLY SEDAP beb....mmmmmm..yummy..





k r..dah abisss laaaaa entry ROTI kebabomm niyhh,....HAHAHAHA...

Friday, September 9, 2011

MISKIN otak kaya air liur...

assalamualaikum...

entry kali niyh...aku malas nak bebel sgt la...nanti MISKIN otak...
hehehhee...

ape yang aku mention kat title kali niyh sal MANUSIA zaman sekarang niyhh especially dak2 muda niyh...
lau korang nak taw ape kejadah nyerrrr maksud  # MISKIN otak kaya air liur # .... so....
jum teruskan bebelan...

EMMMmmmm....FIRSTLY , Aku mintak maaf lau ade yang terasa......
OK...lets start,ramai remaja zaman sekarang niyh an... nak BERGAYA lebih...but UNFORTUNATELY....diowg bukan ade duit sgt PON....

haaaa...OF COURSE korang jawab " Diowg niyh anak orang kaya la tuh.... tutttt .."..
YABEDAAAABEDOOOOOOO...totally CORRECT answerrr dear....!
so..bg diowang yang anak orang kaya YANG berperangai mcm niyh lak ..NICKNAME yang aku  LEY bg ..

# KAYA AIR LIUR #...

WHYYYYYY ????? haaa..nak taw sebab nyerr kan?????
lau korang nak taw.....diowag niyh keje nyer nak mghabiskan duit mak bapak jekk ...cukup ari jek ...nak tukar fon..kete..motor.. n pape jek laa......pas2 paling kencang pon ...nak nunjuk2 kat kawan2...
KAYA AIR LIUR bebenorrr diowg tuh nak yakin kan kawan2 diowg mende tuh mahal n SO onnnnn...
n perbuatan niyhh aku ley cakap...N bg NICKNAME ...

#MISKIN OTAK #

LAU korang nak taw..miskin otak niyh same maksud jekk ngn BODOH SOMBONG....bg aku jekk la....
lau KORANG terfikir nak pkai perkataan niyh pas baca entry aku niyhh...PON boleyyyyyyy...HEHEHHEE
ok laa tuh an...MCM ayat selamat laaa kan? kan? kan?? xkasar sgt bunyi nyerr.... HAHAHA....

SO....korang RENUNG2 KAN LAAA yerp.....assalamualaikum...thanks sudi lepak kat ENTRY aku niyh..

Wednesday, September 7, 2011

jiwa ANTIK orang SENI

asssalamualaikummmm....
hye all my readers... today ..i have something TO share with u olllsss..
yeahhh...ABSOLUTELY , U ols dah taw sal ape kan ????
OMG laaaa lau xtaw...HAHHAA...( xyah nak OMG sgt laaa KANNN...? ) ahakssss..

WELL... tanpa MEMBUAT anda mengerut dahi yang penuh tnda soal ??????????????....jummmm !
 KITERRR mulakan MEMBEBEL ....OPSsssss...(aku JE pon YANG MEMbebel nyerr haaaa .... ! )...HEeeee..wat muke cute jupssss.... {amboiiii ..gedikkk nyerrr saye }....

ok...first of ALL...arap2 LOM terlambat laa kan nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ....kepada all READERSSS ....nak duit rayerrr ??? mehh datang umahh ekk....heeheee..

SO,korang mesti BLURRR an..JIWA ANTIK and ORANG seni bagai nyerr PON haaaa....lau korang tertanya2, ape yang aku citeeee niy betol ke tidakk....ianya adalah PANDANGAN n PENDAPAT dari aku..
...OHHH..mcm mane aku dapat idea nak BEBEL pasal niy ???

emmmmmmmm...
aku MEMBEBEL pasal niyh sume sebab aku KAGUM ngan UNCLE AKU ...seorang yang tidak pernah berputus asa untuk BARANGAN ANTIK yang pernah WUJUD pada zaman dahulu kala..uncle aku niyhh mmg dr dye muda agy mmg suke mencari barangan antik niyh..dye sanggup merayu + membodek + membayar berapa pon harga untuk BARANGAN tersebut...WALAUPON...semua cakap kat dye ... ( stop laaa buat mende xde faedahh niyhh ha...  ) ...lau korang nak taw lagi ..umah uncle aku niyhh walaupon kecikkk tapi...tersusun laaa ngn barangan tuh sume....yang xseronok nyerrrr kat umahh dye...DAH rasa macam kat dalam MUZIUM dahhh taw...LAU korang xcaya..KORANG tengokk bawah niyhh....


 


haaaa...niyh baru siket tawwww ape yang aku tnjukkk ....kawasan pintu masukk niyhh je ponn
 DAH full mcm niyhhh...n apetah lagi kat lam bilik + dapur + kat lain2..HAHAHAHA...
UNCLE aku niyhh mmg dahh tahap gilerrr dah mende niyh taw....
lau korang xpuas nak tgokk gambar kat atas niyhh...LAI ..LAI ..lai... meh aku tnjuk kat koranggg a FEW barang yang aku sukeee lam umah dye niyhhh....COZ mende yang aku suka tuh...ade STORY yang tersendiri taw.........
 haaaaa....JUM layaaaaannnnzzzzz.............

niy laa basikalll tua.....hehe






lau korang nk tawww ...niyhh ape bendeeee ...haaa...uncle aku ckp ..mende niyhh dulu org cina pkai kat kaki ank diowg mcm bedungg laa nk bg kaki lawa kottt...





jeng2x...mesti korang ingatkan mende niyh LACI letak barang mek up kan????
haaa..lau korang nak taw...
zaman dulu an xde teknologi sgt kan..so..diorg gune cipta laaa mende niyh..
lau kat kedai2 ..diowg gune mende niyh nak letak duit laa...lau korang nmpak kat lobang yang kecik sikit tuh..tok duit SYILING taw...n then syiling tuh jatuh kat laci PERTAMA.. pas2 ., lobag yang besau sikit tuh..tok duit kertas ..bile masuk duit kertas kat lobang tuh...nty duit kertas tuh jatuh kat laci kedua....HEBAT kan????hehhee..





niyh pulakk...peti besi n bakul tuh di gunak tok ape ntakkk ...nasi kot..




niyh lakk mesin jahit la kan..xkan korang xknl....cuma zaman dulu kala...diorg just pakai pusing gune tangan jekkk..


WOOOOO.....aku dah rase malas dahh nak upload gmbar.....tuh jelaaa gambar yang aku ley upload tok korang..hehhee...haaaa..lupe lakkk UNCLE aku niyh pon SENI gak taw....dye niyh keje nyerrr ukir2 barang kemas org...mcm tuh laaa keje nyerrr...dye niyhh mmg kreatif laaaaaa ...xcaya ???




haaaaaa...niy laaa bukti nyerrr...bukti lain ..aku amikk..hehehhehehehe..xsempat...UKIRAN niy ..UNCLE aku wat sndri taw....bnyak agy sebenar nyerrr ukiran yang ok...tapi yang niyh je aku sempat amik....

so...ENDINGGG laaaa entry aku kali niyh sal JIWA ANTIK ORANG SENI ......and to my GREAT uncle... i just want to say ...i 'm so proud with urself.. n disebabkan oleh minat MY uncle... i still berpeluang pegang n baca MAGAZINE ngn NEWSPAPER pada tahun 1963....n BERPELUANG jugak menggunakan barang2 tersebut......HEHHEHEHEHE....jgn jeleeeessss yeeee u OLSSSS.. :p
 

Tuesday, August 23, 2011

nama anda berada dalam SEJARAH MALAYSIA????


assssalamualaikummm....

HEYYYYY....olllllsssssssssss....
TODAY after malaysian studies punyer classs ... i rase nak bikin ENTRY niyh...lau korang nak tau knp...
OK...let's BEGinnnnnnn....

hmmmmm...what I MEAN is adakah anda menginginkan nama anda berada dalam SEJARAH MALAYSIA??
for 2012 ?? 2020 ????????? or more than 30 YEARS??????.....ok...u still dont get what i mean right?????
HAHAHAHAHHA ..(devil laughing ..)...




WELLL..well..welll.welll.. heee...
what im suppose all READER who GILA-gila BERANGAN untuk menjadi :------

   --  FAMOUS + POPUlaarrRR + nama anda DI KENANG-kenang kan... = ibaratkan TOKOH Seniman..









u all WHO interested to be someone like THAT and then YOUR NAME akan ada di semua buku sejarah ...n  I wanna TELL you guys dont worry about that because u can be like that EASILY...

yeeeeeeeeeeeeeeEEEEEHAAAAAAAAAAA!

u have TRY all this TIPS...well..u will be killed BUT your name and your FACE will make all MALAYSIAN people remembered...HAHAHAA.....uhhhhh....WANNA tryyy????
LET's FIND it OUTTTTT ...

1 ) firstly , u can buy a big white paper or "KAIN PUTIH " is like KAIN kapan i think...emmm...jeng3x..
( NOT for people who died OK! )








2)THEN, take these thing on the floor...and TAKE YOUR marker PEN ... or watercolour ..if u WANT..

3)WRITE " CINA BODOH " =IF u r MALAY or INDIA or OTHERS...
                "MELAYU BODOH " = IF u r CHINEESE or INDIA OR others...
                 "INDIA BODOH "= if U R CHINEESE or MALAY...

4) AFTER u already WRITE it...TAKE your paper or KAIN ...then ask your friend WHO can ride motorcycle....
5)THEN,ask your friend TO ride motorcycle...while , u take what u already write on both of ur hands UP.....

6)ASK ur friend to ride his motorcycle in KUALA LUMPUR...imagine LIKE U tengah berarak masa hari KEMERDEKAAN....hahahaha

7) after that, u can say goodbye to THE world...BELIEVE me.....BUT ur name still make MALAYSIAN people remember it....









 P/S- THIS ENTRY DOESNT MEAN TO TALK ABOUT ANYBODY ....JUST FOR FUN...AND THIS IS WHAT I WANT WRITE AND WANT TO SHARE WITH ALL READERS ..