Friday, June 22, 2012

MUSIC Taught Me How To LIVE







Lady Gaga Taught Me

“Its Okay To Be Different.”

Kesha Taught Me

“To Be Myself And Not Care What
Anyone Else Thinks.”

Bruno Mars Taught Me

“To Do Anything For That One Person
I Love.”

Eminem Taught Me That

“Life Is Hard But You Can Make It
Through.”

Michael Jackson Taught Me

“To Always Love The People Around
Me.”

Bob Marley Taught Me

“To Live My Life In Peace.”




Sunday, June 3, 2012

7 jenis mata yang dicintai oleh Allah SWT



assalamualaikum....hari ni ,just nak share mende niyh dengan readers semua..
got somewhere...


credit: to person yang wat entry ni






1- Mata mereka yang sentiasa berusaha ke arah melaksanakan perintah Jihad pada Jalan Allah



 SWT.



2- Mata yang menitis air mata kerana takutkan kebesaran Allah SWT.



3- Mata yang sentiasa bertahan atau bersabar daripada memandang perkara yang haram.



4- Mata yang memerhati kejadian Allah SWT.



5- Mata yang memandang Kitab Allah SWT-Al-Quran Al-Karim ( Membaca, mengambil



 pengajaran dan mengamal dalam kehidupan ).


6- Mata yang memandang mereka yang miskin dengan penuh kerahmatan dan kasih sayang.



7- Mata yang berjaga malam di jalan Allah. (Qiam)

Saturday, June 2, 2012

Ketika di AWAL & AKHIR usia kita

assalamualaikum ....just want share with all my readers...






1- Ketika kamu dilahirkan, kamu diazan tanp...a Solat,

Ketika kamu meninggal, kamu disolatkan tanpa azan.





2- Ketika kamu dilahirkan kamu tidak mengetahui siapa yang mengeluarkan kamu,


Ketika kamu mati kamu tidak tahu siapa yang akan mengusung kamu.





3- Ketika kamu dilahirkan, kamu dibersih dan dimandikan,


Ketika kamu mati, kamu dimandikan dan dibersihkan serta disolatkan.





4- Ketika kamu dilahirkan, kedua ibu bapa dan keluarga kamu bergembira,


Ketika kamu mati, kedua ibu bapa dan keluarga kamu menangis ke atas kamu.





5- Adam dan keturunannya dijadikann daripada tanah,


Maha Suci Allah yang menjadikan kamu telah memasukkan kamu kedalam setelah mati





6-Ketika dalam perut ibu, kamu berada dalam kegelapan dan kesempitan,


Ketika kamu mati , kamu juga berada dalam kegelapan dan kesempitan.





7-Ketika kamu dilahirkan, kamu dibaluti kain supaya melindungi tubuhmu,


Ketika kamu mati, kamu juga dibaluti dengan kain untuk melindungi tubuhmu.





8-Ketika kamu dilahirkan dan setelah dewasa, kamu diperhati dan melakukan kemahiran,


Ketika kamu mati, Kamu tidak akan ditanya melainkan amalan soleh… Apakah bekalan

 kamu yang telah kamu sediakan…..?




"Demi MASA! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali 


(1) orang-orang yang beriman, (2) dan yang beramal soleh 


(3) dan yang berpesan2 pada kebenaran (4) dan yang berpesan2 pada kesabaran". 






~Surah Al-'Asr.
















Sunday, May 6, 2012

Ketahui SEBAB hubungan COUPLE kekal ....

Assalamualaikum ...


As usual , im here to share something with u olls after do the research ...it was 90% true ....
mesti korang nak tau kan , knp cik LALAT beria bebenorr nak post entry ni , pastuh siap wat research lagi .
cik LALAT wat research sal mende ni supaya ,ape yang cik LALAT gtau adalah perkara yang betol ...
sebab dalam psikologi ade mengatekan , 



" sesiapa yang membca info pasal kehidupan nya, mereka akan menyimpan info tersebut didalam memori otak mereka..kelak , boleh diguna pakai tok meneruskan kehidupan.."



SO, menggunakan info yang betol adalah satu kewajiban kepada semua BLOGGERs....hehehe..membebel jap ...oke ,jum start about our entry ...mesti korang dah tak sabar nak tau SEBAB-SEBAB nyer kan ??
....antara beberapa sebab nyerr ialah  :-



1 )  COUPLE untuk menghilangkan KEBOSANAN 
      -- tok lebih detail , cik lalat ade cerita kat entry lepas...nak tau click sini...


2)   COUPLE untuk KEBANGGAAN 
      -- mesti korang cakap , pelik2 jer la cik LALAT ni kan ...memang rmai tak perasan ..couple tok    kebanggaan ni memang wujud ...terutama bg kalangan lelaki ,diowang tak jadikan seseorang perempuan  yang sexy,lemah gemalai , yang jd buruan rmai laki tuh sebagai kekasih awal dan akhir mereka ..tetapi hanya menggunakan perempuan tersebut sebagai teman untuk mereka ke mana2 and menjadi kebanggaan mereka apabila ramai yang memerhati .... :) ...thats why hubungan diowg KEKAL tp smpai ke alam perkahwinan hanya la 10% ...


3)  COUPLE untuk melepaskan NAFSU 
    --- perempuan zaman sekarang lebih cenderung mendapat couple melalui cara sedemikian...memang tak disalahkn kaum lelaki ..hal ini lebih cenderung kepada kesalahan kaum perempuan yang sentiasa mengumpan lelaki yang mudah terangsang apabila disentuh..and lama kelamaan lebih dr sentuhan, bagi kaum lelaki ,mereka lebih suka makan makanan yang terhidang dr bersusah payah mencari makanan yang susah didapati..SO, lelaki tersebut akan kekal bersama perempuan2 tersebut dengan tujuan dapat melepaskn nafsu mereka dan apabila dapat perempuan baru yang dapat melayan nafsu mereka,perempuan tersebut akan ditinggalkan...bg perempuan pula , mereka merasakan hubungan kekal tersebut disebabkn pasangan nya seorang yang bertanggungjawab and itulah CINTA konon yerr...


4) COUPLE untuk mendapatkan WANG 
  --- ramai lelaki zaman sekarang yang mengangur or dari keluarga yang bukan orang senang ..mereka lebih cenderung untuk menggunakan kata-kata manis kepada kaum perempuan..dan mereka percaya,kehidupan mereka terjamin jika mendapat hati n kasih sayang perempuan tersebut..mereka akan menggunakan pelbagai cara untuk tidak berjauhan dengan perempuan ini...70% lelaki2 yang bukan berasal dr keluarga yang senang  adalah golongan yang menghargai SELAGI kehidupan mereka TERJAMIN ...AWAS ! kepada mereka yang menyangkakan hubungan anda kekal disebabkan pasangan anda sentiasa mengambil berat hal anda sedangkn WANG anda melayang disebabkan simpati ...


5) COUPLE untuk menjadikan anda suami isteri
---- ramai yang fikir ,hubungan mereka kekal smpai ke alam perkahwinan ...sedangkan mereka bahagia disebabkan perkara2 diatas ... mereka yang couple hingga menjadikan mereka suami isteri adalah couple yang sentiasa menjadikan solat 5 waktu ibadah mereka, dan sudah menjdai amalan antara pasangn untuksaling mengingati antara satu sama lain .. nescaya , hubungan mereka sesama manusia dijaga...


terima kasih kepada yang sudi meluangkan masa untuk membaca entry ini ....sekian....




Monday, April 16, 2012

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah



SHARING is caring ~






1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.

2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.


3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.


4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.


5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.


6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.


7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.


8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.


9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.


10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.







selamat beramal ~~ :)

Sunday, April 15, 2012

...KETENANGAN..


Alihkan matamu ke laut,  airnya cantik membiru &penuh ketenangan..tetapi hanya Allah saja yangtahu rahsia di dalamnya..begitulah dengan kehidupanmanusia,riang ketawa...tetapi hanya Allah yang tahurahsia kehidupannya..Jika kau rasakecewa,pandanglah ke sungai,airnya tetap mengalir,biarpunberjuta batu menghalang..Jika kau rasa sedih..pandanglah ke langit..kau akan sedar bahawa Allahsentiasa bersamamu. . .


Monday, April 9, 2012

7 Sikap Wanita Dengan Melihat Cara Berjalan

1. Kelihatan Seperti Tidak Memijak Tanah

Golongan wanita yang jalannya berginjat, wanita ini kononnya bersifat tidak jujur, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain terutamanya ketika berbual. Dia juga dikatakan terkenal dengan sikap egonya. Dan yang lebih parah, wanita ini biasanya seorang yang boros atau suka membazir tanpa berfikir sebelum berbelanja. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Sering Menoleh Ke Kanan Dan Kiri

Wanita yang berjalan seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita yang berjalan seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Kononnya wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Suka Menunduk

Wanita seperti ini katanya memiliki sifat yang tertutup. Dia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditawan hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan percintaan. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hatinya, dijamin lelaki itu akan beroleh kebahagiaan. Ini kerana, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Berjalan Menatap Lurus Ke Depan

Mereka yang berjalan seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, dan bukannya mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meskipun pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jadi tak hairanlah kalau wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang perpengalaman luas.

5. Badan Bergerak ke Kanan dan Kiri


Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian selalunya bersikap tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia menganggap itu sebagai perkara kecil. Walhal masalah itu sebenarnya agak rumit dan memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Badan Nampak Tegak
Wanita ini tegas dalam menentukan sesuatu. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya selalu serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Dan yang menarik tentang wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa menghilangkan sifat-sifat romantiknya.

7. Berjalan seperti Zirafah

Maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika berbual dengan wanita seperti ini sedikit sebanyak kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

Panduan ini bukanlah semata mata hanya berguna untuk lelaki tapi boleh jugak di jadikan peringatan kepada wanita wanita diluar agar berjalan dengan sopan. Macam biasa, tip ini hanya panduan bukan semestinya betul dan setiap individu adalah berlainan. Sekian. Wallahualam.

Thursday, April 5, 2012

CINTA or BOSAN sebab tiada kawan...THEN kahWINNN= BERCERAI !



Assalamualaikum ! 


YEAH ...mesti korang cakap entry niyh mcm HAPEH kan ?? ...but REALITY..so ,let's find out together with me ..why ?? WHY i want write this entry today?? ...emmm...


i write these entry SEBAB , ramai diantara kawan2, adik2 kat luar sana and kakak2 ...BUT not only GIRLS ..
abang2 kat luar jugak pon same.. NOW ! POINT your finger to your face and said it to yourself that you are DESPERATE ! 


~~ DESPERATE sangat nak COUPLE and find your " PARTNER " immediately ...SEDANGKAN diri korang tuh BOSAN or kesunyian sebab tak pernah rasa kasih sayang dari seorang KAWAN or tak reti nak bezakan antara KAWAN , SAHABAT , AND KEKASIH ..definitely , apabila dah salah pilih ...then korang hanyut ,terlanjur and anggap dah " SAYANG " ..kononyerr laaa...after that ..YEAH ! KAHWIN ! kahwin and kahwin ! ....tut..tutttt ..tuttttt...1 month later dah  DIVORCEEEEEEEEE ! ...

WHATTTTTTTTTTTTT !??  if you not believe it ...you ask yourself...and find out if any of this statement are true... or not !






DIRI ANDA SENDIRI YANG BOLEH MENENTUKAN , IANYA BENAR ATAU TIDAK ....
P/S- ENTRY niyh is written based on REALITY !








Monday, March 19, 2012

22 Sebab Malaikat Rahmat Tidak Akan Masuk Rumah



Assalamualaikum...ary niyh terniat di hati CIK LALAT nak share ngn korang untuk dijadikan panduan dan iktibar...

1. Rumah orang yang memutuskan hubungan silaturrahim.

2. Rumah orang yang memakan harta anak yatim secara haram.

3. Rumah yang memelihara anjing.

4. Rumah yang banyak menimpan gambar yang mencerca para sahabat Nabi, orang yang telah mati dan sebagainya.

5. Rumah yang mengumandangkan nyanyian yang memuja selain daripada Allah.

6. Rumah yang sering meninggikan suara.

7. Rumah yang didiami mereka yang sering syirik kepada Allah seperti tukang tilik, ahli sihir dan nujum.

8. Rumah yang menggunakan perhiasan daripada emas seperti pinggan dan mangkuk daripada emas.

9. Rumah yang makan makanan yang berbau seperti bauan rokok, perokok dan penagih dadah.

10. Rumah yang didiami mereka yang sentiasa bergelombang dengan maksiat.

11. Rumah yang didiami mereka yang melakukan dosa-dosa besar.

12. Rumah yang didiami mereka yang derhaka kepada kedua ibu bapa.

13. Rumah pemakan riba/interest.

14. Rumah yang mengamalkan budaya syaitan seperti kumpulan rock.

15. Rumah yang memiliki patung-patung.

16. Rumah yang memiliki loceng seperti loceng gereja.

17. Rumah yang didiami peminum arak.

18. Rumah yang mempercayai tukang tilik.

19. Rumah yang didiami mereka yang dilaknat Allah, pemakan rasuah, pemberi rasuah dan mereka yang mengubah kejadian Allah seperti wanita yang mencukur bulu kening, wanita yang memakai gelang/rantai di kaki.

20. Rumah yang didiami mereka yang berhadas besar tanpa mandi janabah/junub.

21. Rumah yang melakukan pembaziran (berhias berlebihan).

22. Rumah yang melakukan maksiat di dalamnya.

Thursday, January 26, 2012

RUPA AIR PENAWAR

Assalamualaikum..
korang mesti pernah dgr kan tentang AIR PENAWAR atau ...bg orang terengganu and kelantan ...
diowg beri panggilan AIR TAWAR ...orang yang bukan berasal dari kampung tuh ..mungkin korang tak tau ape mende AIR PENAWAR a.k.a AIR TAWAR niyh kan????

JANGAN risau ... let me explain ...jum scroll lagi..

......................................................................................

AIR PENAWAR a.k.a AIR TAWAR niyh sebenarnyerr air yang di baca dengan ayat-ayat suci AL-QURAN ....biasanya ayat-ayat niyh di baca oleh orang-orang yang mempunyai ilmu dan yang arif dalam hal agama ...
 LAU korang nak tau (especialy orang YANG  tak tau ...okay ..hehehe ).....
orang-orang tua niyh lebih percaya kepada AIR PENAWAR atau AIR TAWAR niyh ..
PLEASE....jangan tanya aku kenapa ....HEHEHE.... 
BUKTI ??? HAAAA...korang nak tau bukti ???? 
lau korang tak percaya ape yang aku cakap tentang orang2 tua niyh ...korang ley laa pergi wat research kat KELANTAN or TERENGGANU ...kat negeri-negeri lain ....xconfemm sgt ...hehehee....
(((KALAU tau negeri lain pon macam niyh..kasiii ROGERRR sama aku ....k...)))

...........................................................................

mcm mane rupa AIR PENAWAR atau AIR TAWAR ???

jum scroll agi ...




korang tak yah laa nak tercengang pulak......memang mcm niyh LAAA rupa air PENAWAR tuhh ...
mesti korang cakap .. " niyh air mineral, bukan air PENAWAR " ... OK...memang laa niyh air mineral tapi ...diowg gune air niyh ...tok dibacakan ayat2 suci AL-QURAN.....hehehe...
SO ...lau ade orang cakap AIR TAWAR niyh rupa dye mcm AIR KOPI ...korang dah SALAH ....EHEEEE.....

THE END 

...............................................................................................










Thursday, January 12, 2012

MAT kidal ...hohohoo

Assalamualaikum..
cun tak entry cik LALAT ??? HAHAHHAA....CUN kan ??korang mesti nak tau sape MAT KIDAL
yang cik LALAT maksudkan tuh kan ???
ha.....jeng3x..jeng3x..jeng3x...
meyhh scroll agy bawah....
----------------------------------------------------------

SEBELOM korang taw sape MAT KIDAL neyh...korang LAYANZZZ lu jap VD niyhh...

video

niyhh haaa..lagu freedom and justice by A.C.A.B..

-------------------------------------------------------------------------------------

BEST gakk ouhh...walaopon KIDAL ...he's good on it...right ??right??


video

niyh lak lagu hati emas by kembara
lagu m.nasir...wahhhhh...MAT KIDAL GITUH lorhhh...


--------------------------------------------------------------------------------------------
the last one ...aq nak uploadd ape lakkkk ek ??....emmmm...jum scroll bawah ...

video

HAAAAAAA....niyh lakk cover lagu kenanganku ...zaman 60 an ..tuh ..hehehehe...
xsilap aku by jefrydin lagu niyh ..alaaa..yang hensem2 tuh ...xkan xknl kot??? lau xknl ...meh aku tnjukk muke dye sikit..hehehe

-----------------------------------------------------------------------------------------------

lau korang LIKE his performance...come follow him on youtube...
HOPE all reader blog cik LALAT  enjoy with his performance ...and
anyone who are want follow him , can click this link..
http://www.youtube.com/user/akat1990....
heheheheeh...enjoy and support him...



perasaaan , HATI , jiwa ...ape LAGI ? -PART 2-

~PART 2 ~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sorry to all my readers coz amik mase tok update PART 2 ...actually , bkn susah sgt pon nak update part 2 niyh...tp mlss nak naipp niyh HA...AHAHHAA..
OKAY , korang mesti nak tau an sal PART 2 niy....okay..
lam part 1 cik LALAT dah gtaw end of december ...cik LALAT mmg bnyak masalah..
the first problem, cik LALAT dah cite kat PART 1...second problem is about my BOYFRIEND..
lam masa cik LALAT NGAH serabut sal problem kat kolej ..die niyh lakk bnyakk nakk gedikk ..
mmg laaa salu xde mood nak kuar kan....TAPI cik LALAT tak pernah salah kan dye...mmg salah cik LALAT jugakk , coz asyikk busy je wat hal KOLEJ ...maklum laa , semakin lame semakin susah kot belajar....kadang2 lupe sal dye niyh....SO , kiterog semakin lama semakin bnyakkk gaduh....
KADANG-KADANG kiteorg elokk , kadang-KADANG tak elokk ...so  ...we decide TOGETHER tok SINGLE......susahh gak nak STOP contact with each other , but TERPAKSA...alhamdulilah..kiteorg xde gaduhh tok buat decision niyh ...i love him so much ...BUT ape-ape ponn... cik LALAT arap 2012 ley wat cik LALAT lupekan dye ...and make it as memory...then focus on study ...




 THE END


Tuesday, January 10, 2012

perasaaan , HATI , jiwa ...ape LAGI ? -PART 1-

assalamualaikum ..all my readerss...sorry coz lame x updates ...heeeeehehe..
emmm......walau camne PON...cik LALAT nak gakk wish HAPY NEW YEAR !
yeahhh..its already late ..but im still want wish it to all of u ...

KORANG mesti tertanya-tanya pe jadah ENTRY cik lalat niyh an...em...thats all about me...
yeahh i knoe its gonna be bored ..but here , cik LALAT nak share ngn korang mcm mane cik LALAT tamatkan kehidupan cik LALAT before 2012 and on last month of 2011... 
its really take a time to forget what was HAPPENed to me at that time...

OKAY ! lets start ..emmm, start from early of the december 2011 ..cik LALAT tol2 bnyak masalah kne settle...emmm..but im still SMILE for all my friend who are always on my side ...ESPECIALLY , thanks to all my roomate , KAK ZANA , ASMA , MIRA AND NANA ...that always hear my problem and always spend their time hangout with me ... 
1st problem came from my CLASSMATE yang lelaki ...who are in da same group with me duin my mini project..im always pround on him in this class because he's really have brain on any subject ...i like talk with him ...and learn anything from him..
BUT he's changed a lot after we are on the next semester ..i dont know why he's being like that from start until end of this semester...he's really make me feel like im useless in all the things THAT i do ..
FINALLY , i know that he doesnt like me because of the mini project that we do in our group ...
HE SAID that im not duin anything for this project..tapi hanya ALLAH SWT shj yang taw ape yang berlaku .....im always call him and others member in my group an ask what i have to do ...

and ..it always being like thissss ......

me : ape aku kena buat ?? (time cuti mase tuh)
that GUY : ALAA...nanti2 laaa aku gtaw.. bile naik cuti...
okayyy..im waiting until dat day ...

on CLASS DAY ...
me : eh , ko ckp naek cuti nak gtaw ape kene wat...so, aku kena wat ape ???
that GUY : nty ade keje kau kene buat , aku gtaw...
me: OKAY ...

on the last minute proposal need to SUBMIT ...
that GUY : Eh , kau kene wat mende niyh ..bla,bla,bla,bla...nty mgu dpn dah nak kena antar...
me: okay ..

NEXT WEEK ...
 me : eh, ko nak suh aq kasi kat kau bile ??
that GUY : nanty dah siap , kau kasi aku ..aku nak compile sume..
me : okay , mlm nty aku kasi ..
that GUY : okay ..
malammm......
me : eh , aku nak bg kat kau niyh dah siap..
that GUY : tak yah la.kau bagi esk pagi jekk kat library ...kau check lu ,mne2 lau ade salah..
me: okay ...until kol 3 pg aku check balik mende alahh tuh n wat balik mane salah..

LIBRARY ..
me : nahh , niyh yang aku wat semalam..
that GUY : bak nak tgok...(xsampai 10 minit tgok)...eh, ape kau wat niyh..sume salah ...emmm xpela..nty aku suruh sood bin bonget buat yang kau punyerr ...
me: nak aku tlong tak ?
that GUY : tak yah , kau tak tolong pon, dah siap ...
me: okay ..
....................................................................................................................................................................

okay laa kan, so ...mmg aku xde keje laaa..aku nak wat ape agy ..sume mende dahh siap...
so, aku diam jek la...em..until that real day ...kene submit the real poject..he will said to our class..that im not his group ..he annouce that to all my member in the class...everybody look me like IM USELESS ...and that make me stress and always cry day by day ...

BUT , thats all i still pretend to be good with him and try talk to him like usual...WALAUPON terasa cakap NGN robot...day by day ,the same thing happen...
DAY by DAY too , cik LALAT duk mngadu jekk kat my bro about him...AND my bro always said  [SABAR LAA and be GOOD to people ...dia pon banyak tlong kamoo..] and i thinks thats true..so, cik LALAT buat endah tak endahh jekk... 

but just UNTIL that day ....on the last class of semester 3 ..
time tuh kiteorg sume kena antar assignment this subject and our group assgment too..and that day , i should hand thesee assignment to our lectrure...and on that day, this guy mmg buat cik LALAT marah sgt2 , coz dye punyer group jek lom siap ...dye suh cik LALAT tngu smpaii dye siap bru antar..sdgkan, im already told them to brought these asgment this day ...
SO , cik LALAT really deserve nak marah this group... then , i do it..pastoo, cik LALAT berambuss ..but until that time i need to sent this assignmet to lecturer, all these asgmnet i leave in that class...so , i try to find it there..but nothing's there...then , i try ask all of them,but no one know..and gtaw cik LALAT YANG DIOWG XTAW ..XTAW..XTAW...emm...after that, i try to find it again, but nothing's..
...im start crying like crazy ..until ..i get sms from that GUY ..He said ,this assignment are with his group members...SEDANGKAN, im like crazy ask them..but they didnt answer me..WHY ?? WHY ?? WHY MUST BE HIM SENT ME THIS SMS ???????????
  after this case happen , cik LALAT dah xtaw mcm mane nak HADAP muke dak niyh ngn his group members...
SO...I made my decision to go out from my class and move to another class...
ALLHAMDULILAH...syukur pada ALLAH SWT , i can move to another class...
and start this new semester, i will be in new class...
HOPE it will be fine and good to me...

I REALLY miss all my friends in this class on the time we all in semester 1 and 2.. 







     PART 1
~~~~END ~~